Bad hair day på festival

Och så var festivalsommaren 2016 här och det är dags för en liten guide till alla er som lider av ”bad hair days” vilket är ungefär alla som bor i tält på campingen under en festival. Det är i stort sett omöjligt att hålla frisyren i någorlunda skick under 1 vecka när man bor i tält och man har dålig till ingen tillgång till dusch.

Det bästa tipset som jag kan ge er är att använda olika huvudbonader för att helt enkelt dölja eländet. Dessvärre är det ofta ganska varmt under sommaren så att använda mössa är uteslutet på soliga dagar, det funkar dock på sena nätterna på försommar festivalerna då det kan krypa ner på ibland så lågt som 12, 13 grader, i dem lägena är det perfekt att ha en mössa att dra på huvudet för att värma sig och för att dölja frillan.

Det bästa man kan ha på sig för att dölja sin frisyr eller att få fason på den är att använda lite större typer av pannband som gör att ditt hår ligger det du vill att det ska men samtidigt stänger du inte in huvudet och det har möjlighet att andas.

En annan vinnare är den klassiska Ölburkshatten som man alltid ser minst en gång under en festival. För er som inte vet vad det är så är det ett högt torn av ölburkar med en rund botten som har satts ihop med silvertejp. Perfekt när man vill vara lite komisk men samtidigt dölja sin dåliga hair day.

För er som har riktigt dålig hair day, så pass dålig att ni till och med tappar hår så rekommenderar jag spikecap som är en mössa som ska motverka håravfall, det bästa är att den är luftig med samtidigt döljer hela frisyren vilket gör att du som är lite äldre och går på festival kan slå 2 flugor i en smäll genom att dölja ditt hår samtidigt som mössan hjälper dig att få tjockare hår.

Ölburkshatten

Det var allt, lycka till på alla festivaler i sommar med era frisyrer!